aug
29

Blog, blogger, blogst….een nieuwe poging.

Posted by Dutch Wool Diva

Na zo’n lange tijd niets meer geblogd te hebben werd het wel weer eens tijd geloof ik. Als je constant bezig ben of onderweg neem je de tijd niet om rustig te gaan zitten om te bloggen. Facebook, Twitter, Pinterest hebben allemaal van die handige apps die je op je mobiel kunt zetten zodat je, waar je ook bent, altijd even een berichtje of foto de wereld in kunt sturen. Ideaal als je, net zoals ik, geen rust in je kont hebt ;-) Maar het wel allemaal erg vluchtig en als je iets van 3 weken geleden wilt opzoeken moet je door ellenlange lijsten heen scrollen. Ik kan natuurlijk wel beterschap beloven en zeggen dat ik iedere week netjes een half uur achter de laptop ga zitten om te bloggen….maar de werkelijkheid is dat ik het ws na 2 weken al laat versloffen. Het antwoord? Mobiel bloggen dus! Ik had al eerder de WP app op mijn foon staan maar jeetjemina wat een gedoe was dat zeg. Totaal niet gebruiksvriendelijk of snel. Moest constant achter de laptop gaan zitten om de format een beetje fatsoenlijk te krijgen. Inmiddels zijn we een jaar (of wat) verder en heb ik ‘m toch maar weer gedownload. Tot nu toe valt het niet tegen. Ik mis alleen de optie om makkelijk de naar het Engels vertaalde teksten te plaatsen. Teveel gedoe met code… Daar moet ik dus nog een oplossing voor vinden. Genoeg tekst! Tijd voor wat plaatjes want ik heb niet stil gezeten :-P  wpid-2012-08-29-00.36.47-1.jpg Haarversiering gemaakt van Durable katoen (0221) en kraaltjes.  wpid-2012-08-28-13.57.45-1.jpg 2 bij elkaar passende projecttasjes op verzoek gemaakt.  wpid-2012-08-06-14.30.11.jpg Mijn laatst gesponnen wolletje van handgeverfde Corriedale (Diva Dosis April)

sep
16

Druk en ik vind het heerlijk!

Posted by Dutch Wool Diva

Dutch Wool Diva is bijna 2 jaar oud (1 oktober!) en ik krijg het steeds drukker! En ik vind het helemaal geweldig!

In de afgelopen maanden ben ik een spinwolclub begonnen (de Diva Dosis Spin Club), heb ik een groep op Ravelry gestart, heb ik op bestelling gewerkt én ben ik samen met Marleen (Dutch Knitting Design) met de voorbereidingen begonnen voor de Spin & Knit-In waar we hopelijk in november mee gaan starten. Ook de webshop wordt goed gevonden door alle brei(st)ers & ha(a)k(st)ers in binnen- en buitenland tot aan Australië en Nieuw-Zeeland toe! Wie had dat 2 jaar geleden kunnen denken?

Het enige wat er iedere keer een beetje bij inschiet is mijn blog! Soms gaat alles zo vlug dat ik nauwelijks de tijd heb om erover na te denken, laat staan erover te schrijven :mrgreen:

Dus dan maar even een kleine foto reportage ;-)

aug
10

Heimwee naar de zomer – of niet?

Posted by Dutch Wool Diva

Twee jaar geleden rond deze tijd zaten we in het zonovergoten Spanje. We genoten van het verse stokbrood s-ochtends en  zwempartijen in de middag.

We waren dankbaar voor de airco op het heetste moment van de dag en s-avonds zaten we urenlang buiten op het terrasje voor de bungalow te genieten met sangria (en bier voor manlief).

Vorig jaar was ik nog zo druk met het opbouwen van mijn bedrijf dat ik de hele zomer gemist heb. Serieus..ik kan me er niets van herinneren. En zelfs op dit blog vind ik er niets van terug. De maanden juli en augustus bestaan gewoon niet =-O

Deze zomer? Die wil ik, qua weer, het liefst snel vergeten. Het zwembad is welgeteld 2 keer gebruikt en is inmiddels zo groen van de algen dat je er niet eens meer in zou willen, laat staan vrijwillig.

Toch is deze zomer helemaal niet slecht geweest, en zeker wat betreft Dutch Wool Diva niet :-D. Om me heen zie ik steeds vaker mensen naar de breinaalden of haaknaalden grijpen. “Handgemaakt” is het nieuwe “zwart” lijkt het wel. Maar ik heb niet het gevoel dat het een “rage” is die ieder moment kan verdwijnen.

Volgens mij is het meer dat men er nu zonder schaamte voor uit komt dat handwerken leuk is. We durven eindelijk kleur te bekennen zonder bang te zijn als ‘mutsig’ of ‘raar’ bestempeld te worden.

Dus mijn zomer dit jaar? TOP!

En de zon? Als die voorbij komt pak ik hem mee als het kan. Bij voorkeur met een breiwerkje in mijn handen ;-)

image

aug
05

Helpende hand uit onverwachte hoek

Posted by Dutch Wool Diva

Ik ben erachter gekomen dat er 1 ding is wat ik niet leuk vind in mijn werk.

Breien? Geen probleem. Spinnen? Ook geen probleem. Maar blocken (opspannen)…dat is een heel ander verhaal.

Ik heb er het geduld niet voor. Het schuiven, trekken, duwen, uitlijnen en daarbij ook nog eens die spelden 100x verzetten. Blegh..

Maar soms komt er hulp uit onverwachte hoek.

 wpid-2011-08-04-16.13.13-1.jpg

 wpid-2011-08-04-17.29.09.jpg

jul
06

Tour de Fleece

Posted by Dutch Wool Diva

Tour de Fleece 2011Afgelopen zaterdag begon de Tour de Fleece op Ravelry weer. Geïnspireerd door de Tour de France kruipen duizenden (ja echt waar) mensen over de hele wereld ieder jaar achter het spinnewiel of pakken ze een spintol om kilometers garen te maken. Het concept is heel simpel eigenlijk: zij laten de wielen draaien, wij laten de wielen draaien! Iedere dag spinnen we een stukje (al is het maar een meter) behalve op de rustdagen (11 en 18 juli) net als bij de echte Tour!

Vorig jaar was de eerste keer dat ik meedeed, dus ik plaatste een oproepje bij de Dutch Spinners op Ravelry om te kijken of er nog meer mensen meededen hier in Nederland. Nou dat heb ik geweten! Er was zelfs zoveel animo dat we uiteindelijk ons eigen team oprichtten. Team Maillot Orange!

We hadden heel veel lol en maakten samen de mooiste draadjes. Het was een geweldige ervaring om te weten dat terwijl jij achter je spinnewiel of spintol zat er ergens in het land nog iemand aan het spinnen was. Er werd vollop ge-OHHHt en ge-AHHHt bij de foto’s die werden geshowd van de wolletjes in wording of de strengen die van de klos afkwamen.

Ook dit jaar doet Team Maillot Orange weer mee. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een flink peloton van ca. 55 rijders. Jong en oud (maar jong van geest), vrouw én man (jawel). Een heerlijk team hebben we weer!

Even een kleine inpressie van wat er deze dagen van mijn wiel (en tol) is afgekomen. Nog niet zo heel veel ivm de voorbereidingen voor de streekmarkt a.s. in buurtdorp Duiven, maar goed het zijn toch weer wat meters! En misschien dat ik nou eindelijk voldoende van die Shetland vacht wegspin om een lekker vest voor van de winter mee te maken. Ach, de plannen die ik heb ;-)

 TDF0206_5 Day2  Day3

Op de laatste foto zie je ook meteen het project waar ik op dit moment heel druk mee ben. Spintollen voor kinderen! Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen :lol:

 Spindles4

Zijn het geen schatjes? En echt niet alleen voor kinderen….

Ik liet ze van de week via twitter & Ravelry zien en prompt kreeg ik mailtjes van een aantal spinners of ze er 1 konden kopen! Ik bedoel maar, we hebben het hier over VOLWASSENEN! Maar ik snap het ergens wel….ik kan niet wachten tot ik tijd heb om er één voor mezelf te maken! :mrgreen: Maar ik zal moeten wachten (net als die anderen) want deze gaan zaterdag mee naar de Streekmarkt De Liemers. Eens kijken of ik nog een paar kids gelukkig kan maken en het spinnen kan bijbrengen.

Volgende week is het vakantie en dan heb ik eindelijk de tijd om er meer te maken. Natuurlijk kun je ze dan ook in de shop vinden. Voor € 12,50 (excl. verzendkosten) heb je een unieke en prachtig handgeschilderde spintol! Leuk als kadootje om weg te geven…..of natuurlijk voor jezelf :-)

jun
29

Geen bestseller

Posted by Dutch Wool Diva

De laatste bladzij is geschreven
en het boek wordt nu dicht gedaan

Ik heb het als kind gekregen,
maar er heeft maar weinig in gestaan

Er misten hele delen,
het verhaal kwam niet op gang

Het ging al snel vervelen,
die uitgescheurde pagina’s, ben ik bang

Ik had graag een verhaal gehad,
om aan mijn kinderen te vertellen

Maar ik heb de schrijver overschat
en kan geen nieuwe meer bestellen

Het gaat nu terug de kast in
beduimeld en in de kaft een scheur

Ik denk dat ik zelf een boek begin
met verhalen vol avontuur en kleur

Dag