okt
21

Breien voor het goede doel

Posted by Dutch Wool Diva

Breien voor het goede doel. Waarom zou je het doen? Waarom niet gewoon een paar euro (of meer) overmaken op één van de vele gironummers die in omloop zijn? Dat is toch veel makkelijker? Sterker nog; waarom niet gewoon doorzappen als er weer zo’n reclame op tv langskomt of wegklikken als we weer eens op zo’n blog komen die geld inzamelt voor het goede doel?

Voordat ik de hele goegemeente over me heen krijg: dat is dus niet hoe ik erover denk! Maar laten we eerlijk wezen, veel van ons hebben gewoon niet de middelen om gul te geven aan ieder doel wat schreeuwt om onze aandacht en hulp. Maar zelfs al zou ik in staat zijn om ieder goed doel een financiële bijdrage te geven dan voelt het voor mij als een soort afkopen. Door die paar euro te geven kan ik weer een paar nachten lekker slapen in de wetenschap dat ik “iets” voor het goede doel gedaan heb. Zoiets.

Weet je wat zo mooi is aan breien voor het goede doel? Betrokkenheid, bewustwording. Want, terwijl je bezig bent met je wol en je naalden sta je bewust stil bij het lot van vele mensen die het zoveel slechter hebben. En ik dòe iets, letterlijk. Bij iedere steek die ik brei heb ik het gevoel dat ik bijdraag aan het grotere geheel en dat ik onderdeel ben van vele brei(st)ers over de hele wereld die dezelfde steken breien.

Stom? Naïef?

Vast wel, maar ik slaap er toch beter door.


Sjaal van hoop
In Peru zijn 10 jaar na het einde van een bloedige burgeroorlog nog 15.000 mensen vermist. Onderzoek naar de vermissingen en identificatie van gevonden lichamen in massagraven verloopt langzaam. In Peru komen familieleden van de vermiste mensen bijeen voor het maken van een sjaal van hoop. Met de sjaal vragen zij aandacht voor het lot van hun verdwenen familieleden.

Doet u mee?
Amnesty ondersteunt hun actie en roept mensen in Nederland op om uit solidariteit en ter ondersteuning van hun actie ook een stukje van de sjaal te breien.
De actie loopt tot 6 november. Doet u mee? Lees hoe u mee kunt doen aan deze actie op de website van Amnesty. (pdf)

Je kunt je bijdrage voor 5 november opsturen naar:
Amnesty Nederland
o.v.v. ´Breiactie Peru´
Postbus 1968
1000 BZ Amsterdam

  1. Repel Said on 13 nov 2010,

    Dit zijn de betere logjes!

    Ben blij dat ik weer on board ben…