mrt
15

De beursgekte is voorbij ;-)

Posted by Dutch Wool Diva

Ja, ze leeft nog. En ja, ze heeft weer wat te vertellen.

De afgelopen weken in aanloop naar de Creatief- en handwerkbeurs in Den Bosch waren een gekkenhuis. Van ‘sochtends vroeg tot ‘savonds laat zat ik met mijn hoofd in de wol(ken). Ik heb geverfd tot ik er bij neerviel (eigenlijk tot manlief het wel welletjes vond ;-) ) en het atelier één groot wolfestijn was waar je nauwelijks meer je kont kon keren.

Mens, wat een ervaring zo’n beurs. En wat heb ik een hoop geleerd!

Op woensdagmiddag reed ik met de auto helemaal volgeladen richting Den Bosch om de stand/kraam op te bouwen. Het was een bedrijvigheid van jewelste omdat naast “onze” beurs natuurlijk de Knotsgekke Scrapdagen georganiseerd werden maar tevens een boekenbeurs.

In eerste instantie werd ik verwezen naar de verkeerde hal (de scraphal) waar ik drie keer rond ben gelopen op zoek naar mijn kraam. Ik voelde me totaal verloren daar en ontzettend groen. En ik dacht werkelijk dat het aan mij lag dat ik die stomme kraam niet kon vinden.

Ik had een plattegrond gekregen, en nou ben ik normaal erg goed in het lezen van kaarten en plattegronden (JAHAAA ECHT WAAR!) maar hoe ik dat ding ook hield ik kon er geen wijs uit. Mijn stand was gewoon niet te vinden! Uiteindelijk maar weer naar het kantoortje van de organisatie gelopen, helemaal voorbereid op meewarige blikken van mede-standhouders (ach gut heb je weer zo’n groentje…) bleek dat ze me naar de verkeerde hal hadden gestuurd :evil:

Affijn toen ik in de juiste hal was liep ik natuurlijk meteen naar de juiste plek (zie je wel?!) om mijn kraam te bewonderen. Mijn eerste gedachte? HOE krijg ik dat ding ooit vol??!! Uiteindelijk bleek ik me druk te maken om niets en paste alles er precies op. Gelukkig had ik mijn mobieltje bij me om nog even een plaatje te schieten:

KraamDenBosch

Ik zou willen dat ik nog megaveel foto’s had gemaakt tijdens de beurs, want het ziet er zo allemaal een beetje treurig uit. Het was donker (en ijskoud) in de hal tijdens het opbouwen dus het geeft totaal de sfeer niet weer die er de dagen erna wel was. Helaas was ik (in mijn hoofd) zo druk met van alles en nog wat dat het er een beetje bij ingeschoten is :-(

Mijn kraam was geplaatst tussen 2 concullega’s in: Klazien’s Kreaties aan de overkant en Low Lands Legacy pal achter me. In eerste instantie dacht ik nog, jemig waarom zet je nu net alle wolkramen bij elkaar maar achteraf gezien hadden we allemaal een heel ander assortiment dus kon het prima. En eigenlijk was ik er ook wel blij mee! Op deze manier kon ik een hoop leren van een paar oude rotten in de beurswereld. En waren ze ook nog eens hartstikke aardig en gezellig!

Op dag één was manlief mee, een beetje onwennig weliswaar maar uiteindelijk reageerde hij heel enthousiast en heeft hij het enorm naar zijn zin gehad. Dag twee en drie was mijn moeder mee en ook die had het heel erg naar haar zin en verkocht mijn wolletjes alsof ze nooit anders had gedaan :-)

Al met al heb ik het ontzettend naar mijn zin gehad (ook dankzij Klazien en Gerrie & Hans van Low Lands Legacy) ik ben diverse mensen van Ravelry tegengekomen en ik heb mijn best gedaan om Dutch Wool Diva op de kaart te zetten.

Of ik nog eens op deze beurs sta weet ik niet, de verkoop viel (voor iedereen) toch tegen. Gewoon omdat de bezoekersaantallen niet zo groot waren. Daarnaast schortte er toch nog wel het een en ander aan de communicatie en organisatie. Maar wat ik wel weet is dat het beursverhaal voor mij zeker niet eenmalig was. Ik ben nu al op zoek naar beurzen die interessant voor me zijn (Country Fair Aalten, Handwerkbeurs Rotterdam, Dag van de wol misschien?).

Mams heeft met haar mobiel ook nog wat foto’s gemaakt dus misschien komen er nog een paar plaatjes ;-)

 1. Serena Said on 15 mrt 2010,

  Leuk om je beurservaringen te lezen, de spits is eraf; een volgende keer ben je wat minder groen. Fijn dat je het naar je zin hebt gehad; het ontmoeten van mensen is erg leuk, jammer voor de verkoop datwel …

 2. Repel Said on 17 mrt 2010,

  Dat was dus je vuurdoop! En een geslaagde….de volgende keer voel je je niet meer groen :-) Ook al viel de verkoop tegen vind ik het al met al klinken als een geslaagde beurs. Gefeliciteerd dus! jij nieuwe ondernemer…top.

 3. Klazien Said on 17 mrt 2010,

  Wat leuk om je verhaal te lezen. Ik heb je graag geholpen hoor. Erg leuk. We hebben allemaal onze vuurdoop gehad. Ik vond leuk om je te leren kennen en we komen elkaar zeker nog weer tegen waar dan ook op een beurs of fair……

 4. MaBlog Said on 18 mrt 2010,

  @Serena & Repel: Ja, de ontgroening is nu wel geweest, haha. Op naar de volgende beurs!

  @Klazien: Wat leuk dat je ook even hier komt lezen :-D En we zullen elkaar zeker weer eens tegenkomen!

 5. Anna Snorrepot Said on 28 mrt 2010,

  o, kom naar de Dag van de Wol!
  vorig jaar was ik daar voor het eerst (als bezoeker) en het is zo gezellig. Allemaal nederlandse wolfans in een schuur. Daar past de NLse WolDiva prima bij!