mrt
29

Ik kan niet stoppen

Posted by Dutch Wool Diva

Haken_1 Haken_2

Tijdens de beurs had ik altijd een paar setjes sokken in wording (op rondbreinaalden) op tafel liggen. Mensen die dan bij de kraam kwamen konden dan precies voelen en zien hoe de wol breidt en even uitproberen hoe dat nou werkt zo’n rondbreinaald. Natuurlijk gaf ik daar dan ook een kleine uitleg bij.

Ik merkte dat op deze manier een gesprekje aanknopen toch vaak leidde tot de verkoop van het één of ander. Omdat ik ook nog de nodige katoentjes had ingeslagen vroeg ik mijn moeder om het begin van een pannelap te haken zodat we altijd iets “tastbaars” konden laten zien, of het nou gebreid of gehaakt was.

Thuisgekomen zat ik natuurlijk met een aangebroken bol katoen en gisteravond dacht ik: kom laten we het maar proberen (Herman Finkers liefhebbers weten waar ik het over heb). Omdat pannelappen haken me niet echt trok zocht ik op Ravelry een patroontje van een leuke bloemetje op. Het was eigenlijk bedoeld om met sokkengaren te haken en dat ga ik ook nog eens uitproberen maar voor nu dus gewoon met katoen. Het leuke van dit patroontje is dat het zes blaadjes heeft waardoor het heel eenvoudig is ze aan elkaar te maken.

Maar….nu kan ik niet meer stoppen. Binnen een paar minuten heb je zo’n dingetje af en begin je dus gewoon met de volgende..en de volgende..en de volgende…AAAAHHH.

Wat het gaat worden? Geen idee! Ik maak gewoon de bol op :-o

De pannelap heb ik gister ook afgemaakt en had ik in de keuken gelegd. Maar toen ik wilde gaan koken was het ding ineens verdwenen. Vanmorgen vond ik het ding terug…op de slaapkamer van oudste:

Haken_3

Ik denk dat de poppen het koud hadden :lol:

Zo…nu eerst even lunchen.

Lunch

Voor wie zich afvraagt waarom ik ineens overal foto’s van maak: ik wil graag goede vriendjes worden met mijn Canon 500D oftewel ik probeer het ding af te richten zodat het precies doet wat IK wil! Ik las laatst een afkorting die sommige systeembeheerders gebruiken voor bepaalde mensen. PTTES, dat staat voor: Probleem Tussen Toetsenbord En Stoel. In dit geval hebben we hier duidelijk te maken met een PAC…Probleem Achter Camera :oops:

 1. Repel Said on 31 mrt 2010,

  Hihi….ik voel ineens allemaal afkortingen opborrelen…schitterend, jij PAC!

  Maarreh…als je nog pannenlappen kwijt moet….;-)

 2. MaBlog Said on 31 mrt 2010,

  @Repel: Zouden er hulpgroepen zijn voor mensen die een PAC zijn?

  Hallo, ik ben MaBlog en ik ben een PAC….

  Pannenlappen? Pannenlappen? Kook jij dan? *duikt weg achter de bank*

 3. Naomi Said on 02 apr 2010,

  I love the flowers! ^-^

 4. dharson Said on 07 apr 2010,

  Ik kijk en bedenk me ineens dat ik nog een topje gehaakt hebt, dat die ergens in de kast ligt en dat ik die nog even aan elkaar moet gaan naaien. Ga ik toch maar eens echt doen.

  Leuk die bloemetjes! en de foto’s! Ik ben aan het sparen voor een goede camera en ben tot die tijd jaloers op iedereen die al een goede camera heeft :).

  enne wat een leuke site is Ravely.com, ik ga er even induiken.