mrt
27

Ik schaam me

Posted by Dutch Wool Diva

Ik heb mijn blog weer veel te lang verwaarloosd. Sterker nog, ik heb zelfs de blogjes waar ik regelmatig kwam lezen verwaarloosd! Maar ik ga het goedmaken! Vandaag nog! (Maar misschien word het morgen pas, maar dan ECHT)

Wil je de smoes horen die ik heb? Zo nee, sla de volgende paragraaf dan maar even over :lol:

De maandag na de beurs in Den Bosch ging ik zo verschrikkelijk erg door mijn rug dat ik de eerste 4 dagen niet op of om kon. Zitten ging niet, staan ging niet en zelfs liggen deed pijn :-(  Als een oud vrouwtje strompelde ik hier door het huis en mopperde ik tegen iedereen die me in de wegliep (voornamelijk de katten dus die namelijk altijd in de weg lopen). Gevolg was dat ik dus ook niet lang achter de laptop kon zitten (staan, liggen) en alleen af en toe mijn mail ophaalde.

Het is helaas nog steeds niet helemaal over maar ik heb er nu voornamelijk nog ‘s-avonds last van, dus komt er overdag gelukkig weer wat uit mijn handen. Manlief ook weer blij want die heeft noodgedwongen heel wat vaker moeten koken, stofzuigen etc.. dan hem lief was :mrgreen:

Geen smoes-willen-lezers kunnen hier weer verder!

Afgelopen week heb ik een paar spinwolletjes uit de webshop die kennelijk niemand wilde hebben uiteindelijk zelf maar gesponnen. En het resultaat mag er wezen (al zeg ik het zelf).

Provence_4ChocolatSmurf_3

Ik vind het altijd fascinerend om te zien hoe anders het er uitziet als het gesponnen is. Met name bij het eerste wolletje kun je het verschil goed zien. De kleuren waren behoorlijk fel in het begin (misschien dat daarom niemand ze wilde hebben :lol:) maar als het dan eenmaal gesponnen en getwijnd is ziet het er compleet anders uit!

Ik weet nog niet of ik ze weer terug in de shop doe, vooral die blauw/bruine ligt me iedere keer aan te kijken. Misschien dat ik die zelf hou en daar nog een leuk breipatroontje voor tegenkom ;-) .

Met de shop gaat het steeds beter. Vooral de eerste week na de beurs kwamen er heel wat bestellingen binnen, waarschijnlijk van mensen die toen niets kochten maar wel mijn flyer hadden meegenomen.

Ook heb ik weer flink uitgebreid, voornamelijk katoentjes en extra (bamboe)breinaalden. Niet alles staat er nog in, van veel dingen moet ik eerst nog foto’s maken en daar gaat behoorlijk wat tijd in zitten (ook omdat mijn nieuwe camera en ik nog niet helemaal vriendjes zijn geworden). Dat is wel iets waar ik me op verkeken heb. De tijd die gaat zitten in het nemen van goede foto’s.

Ik ben echt een pietje precies wat dat betreft. Nou weet ik wel dat de kleurinstelling van iedere PC weer anders is, maar als het op mijn PC en laptop er niet goed uitziet blijf ik maar pielen en nieuwe foto’s maken. Ik vind dat de foto’s die je in een webshop ziet zo natuurgetrouw mogelijk moeten zijn en daarnaast ook vooral GROOT genoeg. Daar erger me ik enorm aan als ik zelf aan het webshoppen ben. Als ik het niet kan voelen wil ik het in ieder geval goed kunnen zien! Ik snap werkelijk niet dat sommige webshops hun producten  in zo’n ieniemini formaat op het web zetten dat je nauwelijks iets kan zien. Je wil toch verkopen?

Maar goed ik zal van mijn zeepkist afkomen ;-) (Bij de weg – between two heackjes, je weet toch dat je hier op de plaatjes moet klikken om ze groter te zien hè? Toch?)

 1. Anna Snorrepot Said on 28 mrt 2010,

  tjee, wat is die groen-roze nu gedempt zeg. Terwijl je van dichtbij toch nog wel de aparte kleuren kunt zien. In een breiwerk komen ze dan weer meer terug, denk ik. In elke steek een kleur.
  Die blauwbruine vind ik erg mooi. Maar ik weet nooit zo goed wat ik met een single kan maken…

  wat vervelend van je rug zeg. Een echte ‘beurs-rug’ ;)

 2. Ballee Said on 28 mrt 2010,

  Je bent me voor! Ik zit al een tijd te lonken naar de bl/bruine lontwol! Prachtig!
  Neem je tijd met je rug, vervelend..

 3. MaBlog Said on 28 mrt 2010,

  @Snorrepot: Grappig hè dat verschil in “schreeuwerigheid” ? Ik verf de lontwol daarom meestal wat sterker van kleur juist omdat het verschil zo groot is als het gesponnen is. Als ik de kleuren zwakker zou maken zie je inderdaad de afzonderlijke kleuren niet meer zo goed na het spinnen.

  @Ballee: Haha, dat zul je altijd zien! Maar aankomende week heb ik weer een lontwol verfsessie gepland dus misschien zie je ‘m wel weer tevoorschijn komen ;-)

 4. kronova Said on 29 mrt 2010,

  Hoi,
  had je al gemist :$
  Maar ik vond je “smoes”erg goed hoor, Beterschap!,
  Fijn dat de webshopgoed gaat lopen, ik vind de wol erg mooi, jammer dat ik er niets mee kan.
  groetjes Kronova

 5. Repel Said on 29 mrt 2010,

  Wat fijn dat het zo goed met je shop gaat!

  Ik ga gemiddeld eens per 2 jaar door mijn rug, vreselijk. Je bent dan zo hulpbehoevend…je kan je eigen sokken niet eens aantrekken…sterkte!

 6. MaBlog Said on 29 mrt 2010,

  @Kronova: Ik ben weer helemaal bijgelezen op je blog! Jij maakt het niet kunnen breien dubbel en dwars goed met je mooie kleding. Daar ben ik altijd weer van onder de indruk ;-)

  @ Repel: Yup, zelfs niet eens m’n eigen gebreide sokken :lol: