sep
08

Structuur

Posted by Dutch Wool Diva

Pssst…niet schrikken! Ik ben het.

De afspraak met jullie mezelf was dat ik 1 logje per week zou plaatsen. En héé, kijk nou….daar ben ik dan!

Voorheen liet ik het een beetje afhangen van mijn inspiratie (en zin) afhangen of ik een logje plaatste of niet. Mede daardoor ging het bij mij alle kanten op met de onderwerpen.

 • Ik vertelde over mezelf
 • Ik vertelde over de kinderen
 • Ik vertelde over de wondere wereld van het ondernemersschap
 • Ik vertelde over belevenissen van mijn katten
 • Ik vertelde over de kleding/sokken die ik maakte
 • Ik vertelde over van alles en nog wat

Er zat geen lijn in, geen structuur. Niet dat jullie dat nodig hebben maar wat blijkt? IK heb dat nodig!

Ik heb natuurlijk jaren vertoefd in een omgeving waar het normaal, sterker nog, noodzakelijk was om gestructureerd te werken. Aan het eind van een werkdag maakte ik dan ook altijd een lijstje wat ik de volgende dag nog moest doen, dingen die ik vooral NIET moest vergeten en had ik aan het begin van de week een globale (ja, flexibel zijn hoort er natuurlijk ook bij) planning wat  ik van plan was.

Er waren eens per week werkbesprekingen met collega’s die hun eigen lijstjes hadden en samen besprak je die lijstjes en werden er prioriteiten gesteld. Wat moest eerst en wat kon eventueel nog wel even wachten óf wat kan een andere collega van je overnemen.

En hoe saai dat misschien ook klinkt, IK vond het stiekum wel prettig. Tuurlijk waren er tijden dat ik volkomen vastliep met mijn eigen planning (en die van de collega’s) omdat iets wat je nodig had, door een andere afdeling nog niet was aangeleverd of omdat je gewoon een shit-dag had en je nergens op kon concentreren. Maar over het algemeen kreeg ik meer gedaan MET lijstje dan zonder.

Wat is nu het doel van deze ontboezeming vraag je nu? Ik (de flierefluiter, altijd mijn eigen ding willen doen oftwel stronteigenwijs ding zijnde) ga structuur aanbrengen in mijn log-leven! Omdat ik toch een beetje een slag om de arm wil houden (daar gááát ze weer) komt er een maandplanning, je moet natuurlijk niet meteen overdrijven ;-)

Op de planning staan deze maand:

 • een logje schrijven over het weggevertje (wie O wie gaat het worden?)
 • een logje schrijven over mijn laatste sokkendesign (ze worden echt heul mooi)
 • een logje schrijven over mijn verfperikelen (met veul foto’s)
 • een tutorial schrijven (pak de breinaalden er maar vast bij)

Poeh hé, nou nou het is er uit!

Oh? Niet genoeg? Vooruit, als laatste dan nog deze:

 • een logje schrijven over een onderwerp wat jullie aandragen (SLIK)

Oeh, die is pas uitdagend! Die houden we dan ook voor het eind van de maand denk ik, dan heb ik meer tijd om uitvluchten te verzinnen na te denken :mrgreen:

Onderwerpen kun je achterlaten als commentaar maar je kunt natuurlijk ook mailen naar: mail (apestaartje) mabeon (punt) nl

Klaar voor de start?

AF!

Handtekening

Ps. Je kunt nog steeds kans maken op de sokken die ik verloot als je vóór vrijdag een berichtje (logje hieronder) achterlaat! Ga snel! Ik weet dat je het wilt ;-)

 1. Barbara Said on 08 sep 2010,

  Zo zeg, jij legt je zelf aardig vast op deze manier ;)

  Ik moet zeggen, ziet er mooi uit die sokken maar ik denk niet dat ik je ga volgen met je breien. Ik heb veel te veel dingen die ik leuk vind en als puntje bij paaltje komt, heb ik toch nergens tijd voor maar ligt er wel een berg ongebruikte meuk niks te liggen doen………

  En een logje dat wij mogen bedenken??? Nou vertel eens hoe je er op gekomen bent om te breien (ws voor anderen al lang bekend maar zo lang lees ik nog niet mee hier ;))

  Groetjes Barbara

 2. Nicole Said on 10 sep 2010,

  Ik ben een structuurjunkie, dus ik juich je toe!
  Succes!

 3. 2011 wordt het jaar zónder voornemens(behalve dan blij zijn met wat er op mijn pad komt) | DutchDivaBlog Said on 06 jan 2011,

  [...] willen, geen persoon ben die zich aan haar goede voornemens houd. Het bewijs daarvan bevind zich hier en dan met name het gedeelte dat erna kwam…oftewel weinig. Structuur, my [...]