feb
18

Van het Ikea kastje naar de muur en weer terug

Posted by Dutch Wool Diva

De zolderverbouwing begint eindelijk op zijn einde te lopen. Het keukenblok is geïnstalleerd, de kraan en kookplaat zijn aangesloten, de afzuigkap hangt er nu alleen nog voor de sier ivm gat wat in het dak moet.

Omdat de beurs in Den Bosch al over een paar weekjes is wil ik een flinke voorraad hebben dus heb ik al flink wat uurtjes achter de verfpotten gestaan. Van de week echter werd me door manlief duidelijk gemaakt dat er nog wat aan de organisatie schort.

Na een dag vol verf en wol van mijn kant en een dag vol ‘zoepen en daldeejen’ door manlief (tja je viert carnaval of je viert het niet) kwamen we mekaar ergens laat in de middag weer eens tegen.

Plek van ontmoeting: de zolder/wolatelier.

Ik: Kijk eens schat wat ik al een hoop gedaan heb? Mooi hè die nieuwe kleuren. Ja, ik heb eens een nieuwe techniek geprobeerd en ik moet zeggen dat het me prima bevalt!

Manlief: Huhuh, da’s mooi schatje. Ondertussen inspecteert hij de inhoud van een stellingkast die nog weg moet.

Ik: Ja, hier kijk eens en deze heb ik ook al gedaan (terwijl ik allerlei zakken en dozen leeghaal om te showen). Oh, en wat vindt je van deze??? Die zijn zacht joh!

Manlief: Schatje? Weet je nu nog wel wat, wat is?

Ik: Ja, joh natuurlijk wel. Kijk deze is merino superwash en deze…., deze is volgens mij…eh…een bamboe-mix? Shit…

Manlief: Wat eten we?

Ik: WEET IK VEEL!!! Shit, nou moet ik eerst alles weer gaan uitzoeken. Ga eens aan de kant, JE STAAT IN DE WEG! En waar komt deze nou ook alweer uit! Getver…JIJ OOK ALTIJD!!!

Na ongeveer 30 minuten had ik de boel weer gesorteerd en netjes in aparte zakken en dozen zitten en was de pizza klaar om gegeten te worden. En ik nam me voor om van de week nog naar de Ikea te rijden om grote doorzichtige bakken te halen zodat ik niet weer zo’n flater sla ook al was het zijn schuld.

Vandaag was het zover, Ikea-dag.

Manlief was klussen bij zwager en kids en ik zaten voor de derde ochtend achtereen een beetje suffig op de bank/achter de playstation/laptop te hangen. Ik werd een beetje gallisch van het binnen zitten dus opperde aan kids: wie heeft er zin om mee te gaan naar Ikea?

Kids in koor: IKKE/IK NIET!

Uiteindelijk togen dochterlief en ik saampjes naar de Ikea, terwijl zoonlief het 100-enzoveelste level wilde afspelen en ik er genoeg van had om er op te wachten.

Plaats van onheil: Ikea Infobalie

Na eerst even lekker rondgesnuffeld te hebben en 2 broodjes/koffie/chocolademelk in het restaurant te hebben genuttigd liepen (al hakkentrappend en ellebogenduwend) we richting de benedenverdieping waar de “slimme opbergers” zich bevinden.

Uitgekookt als ik ben had ik natuurlijk eerst even op de website gekeken wat ik allemaal wilde hebben dus de kar was zo gevuld. Gelukkig maar want ik begon het nu toch wel erg warm te krijgen in die jas en het werd steeds drukker.

Nou ben ik in het bezit van de zogenaamde Ikea Business-kaart (ondernemer zijn heeft zo z’n voordelen) maar omdat ik niet precies weet hoe dat allemaal in zijn werk gaat besloot ik eerst even beneden langs de infobalie te gaan (nog voor de kassa’s).

Ik: Goedemiddag!

Infobalie-meneer: Kan ik u helpen?

Ik: Ja, ik wil even weten hoe dat werkt zo’n Ikea Business-kaart. Is daar een speciale kassa voor of…?

Infobalie-meneer: Nou dat weet ik niet hoor, volgens mij is alles laatst weer veranderd. U moet volgens mij bij het Ikea Business-point zijn en daar alles bestellen.

Ik: Ja maar ik heb alles hier in de kar zitten en het enige wat ik wil is dat ik netjes een factuur krijg voor de belasting enzo.

Infobalie-meneer: Volgens mij moet u dat gewoon afrekenen hoor! En u krijgt dan een bonnetje bij de kassa.

Ik: Ik wil helemaal geen bonnetje. Ik wil een factuur! In de brochure van de Ikea Business-kaart staat dat ik met deze kaart altijd een factuur krijg! Er staat alleen niet in hoe ik dat moet aangeven of waar ik moet betalen!

Infobalie-meneer: Nou dan moet u toch echt bij het Business-point zijn op de eerste verdieping, u krijgt die spullen alleen mee als u betaald en u krijgt alleen een bonnetje en geen factuur! Goedemiddag!

Meneer de infobalie-meneer maakt zich ineens uit de voeten voor ik er erg in heb. Mijn nek begint te kriebelen van het straaltje zweet dat zich daar langs beweegt en ik kijk dochterlief aan die aan mijn mouw trekt. Gaan we dan nu een ijsje halen mama? Ik prijs haar om haar engelen geduld (dat ik inwendig inmiddels allang kwijt ben) en vraag haar nog heel even te wachten want mama zal nu toch echt eerst naar de eerste verdieping moeten om daar dan maar de spullen te bestellen die al lang en breed in mijn karretje liggen.

Terwijl ik me met volle kar en dochterlief tegen de groeiende stroom in beweeg terug naar de trap, krijg ik een ingeving. Ik ga gewoon bij een andere medewerker vragen of ze op de computer een boodschappenlijstje voor me kunnen maken! Als ik dat thuis op hun website kan, dan kunnen ze dat vast ook wel hier toch? Ik ga dus echt niet met die volle kar naar boven! Dan kunnen we een uur in de rij gaan staan voor de lift en ik wil hier ZO SNEL MOGELIJK VANDAAN!

Ik schiet een medewerkster aan en leg het verhaal uit. Ze is heel vriendelijk (maar weet jammer genoeg ook niet precies hoe zo’n Business-kaart werkt) maar zo’n boodschappenlijstje kunnen ze hier niet in hun computer maken. Een andere medewerkster die inmiddels is komen aanlopen weet van wanten en pakt pen en papier. Samen schrijven ze snel even een boodschappenlijstje voor me en parkeren de volle kar even achter de balie.

Ik heb het inmiddels stikheet in die rot-winterjas en haast me met dochterlief aan de hand de trap weer op. Omdat ik van de andere kant kom, staar ik tegen de achterkant van alle wegwijsbordjes en heb volgens mij die verdraaide Ikea drie keer doorkruist op zoek naar de “handige” tussendoor gangetjes die je “snel” beloven te brengen naar waar je wil wezen. Ik had net zo goed die pijlen op de grond tegen de richting in kunnen volgen, dan was ik er (ondanks dat je dan alles ziet) sneller geweest dan nu.

Plek van bestemming: Ikea Business Point

Ik: Kunt u mij misschien alstublieft helpen???

Ikea Business Point-medewerkster: Natuurlijk, wat kan ik voor u doen?

Ik: Nou, ik heb een Ikea Business-kaart en nu vertelden ze me beneden dat ik daar alleen HIER gebruik van kan maken. Ik moet HIER alle spulletjes bestellen die ik beneden allang in de kar heb liggen! Ik zweet me inmiddels rot door dat heen en weer geren….

Ikea Business Point-medewerkster: Nou dan snappen ze er beneden niks van hoor! Heeft u de pas bij zich?

Ik: Ja, hier heb ik ‘m.

Ikea Business Point-medewerkster: Het is echt heel simpel. U gaat met de kar naar de kassa en geeft daar de pas af. U krijgt een voorlopig bonnetje, u kunt de spullen zo meenemen en over een paar dagen krijgt u netjes de factuur thuisgestuurd. U heeft dan nog 10 dagen de tijd om te betalen via de bank. Dat is alles!

ijsje

Plek van bestemming: Ikea Parkeerplaats 15 min later.

Ik: Lekker ijsje hè liefie!

Dochterlief: Ja, lekker hè mama. Het was daarbinnen wel heel erg druk en warm hè?

Ik: Nou en of! Maar weet je wat?

Dochterlief: Nee, wat?

Ik: Gelukkig was jij bij me om te helpen en je was hartstikke lief!

Dochterlief: Kusje?

 1. Serena Said on 19 feb 2010,

  Uhmmmm… ik moet binnenkort ook weer eens naar Ikea; de moed zakt me in de schoenen na het lezen van jouw verhaal ;-)

 2. kronova Said on 19 feb 2010,

  handig zo’n business kaart :-)
  maar voor ons is het een leuk verhaal.
  groetjes Kronova

 3. Barbara Said on 19 feb 2010,

  Kijk daarom hebben ze kluisjes bij Ikea, dikke winterjas er in proppen, sleuteltje in je broekzak en shop till you drop.

  Maar pffffffff die ene had nou niet echt een superdag dus.

  Hier willen ze overigens maar wat graag mee naar ikea, wordt zelfs als vakantie-uitje geopperd. Mam, ik wil naar de ballenbak van Ikea, ga jij maar een uurtje snuffelen en koffiedrinken en dan roep ik wel als ik weg wil ;)

  Fijn weekend

 4. MaBlog Said on 20 feb 2010,

  @Serena: De beste dag om te gaan is volgens mij nog steeds de woensdagavond hier (Ikea Duiven). Zo rond etenstijd (dat doen we dan daar). Maar dat is als mijn man mee wil en die kan pas na het werk. Tussen 10 en 12 doordeweeks is ook nog te doen. Niet doen: koopzondag….

  @kronova: Geen beter vermaak dan leedvermaak toch? haha. Ik kon er later wel om lachen en die kleine van me was echt mijn redding (anders was ik gaan flippen).

  @Barbara: Kluisjes? Jemig, dat ik daar nou niet eerder aan heb gedacht! Volgens dochterlief is heel Ikea trouwens één grote ballenbak :lol:

 5. Repel Said on 02 mrt 2010,

  Hihi….maar het levert wel weer stof tot loggen op!

  En wat een lief gesprek met dat ijsje: daar doe je het toch voor he!

 6. Elske (Woollyelske) Said on 15 mrt 2010,

  Zooooooooooooo herkenbaar deze (non) service bij Ikea Duiven.
  ‘t Is dat ik in Arnhem woon en dus niet ga uitwijken naar een ander filiaal, maar volgens mij hebben ze in Duiven zoiets van: we verkopen toch genoeg, dus laten we de service maar achterwege.
  Stelletje $%^&#@*&^%!
  Overigens complimenten voor je dochter !