mei
11

Waar is de lente gebleven?

Posted by Dutch Wool Diva

Ik baal. Als ik naar buiten kijk zie ik regen en een grijze lucht. Het lijkt potdorie wel weer herfst!

De kachel gaat hier ‘s ochtends toch nog even aan, gewoon om de ergste kilte (na een nacht met temperaturen rond de nul) er vanaf te halen. De rest van de dag hou ik mezelf warm met dikke wollen sokken en een dik vest. De kinderen hebben meivakantie en zijn met geen stok naar buiten te krijgen….het moet niet gekker worden :-?

Maar goed, naast alle druilerigheid van de afgelopen week waren er toch nog wel wat hoogtepuntjes hoor iklaatmenietgekmakendoordatweer!

Zie hier de moederdag-buit:

moederdag

Van jongste een gedicht met bijpassend kado, een bloempotje met zaadjes waar hopelijk straks ma-de-lief-ste(jes) uitkomen. Van oudste een boekenlegger versiert met bolletjes wol en breinaalden inclusief foto van hemzelf. Hoe zou hij nou op dat idee gekomen zijn? :lol: Met daarbij ook een gedicht. En van PaBlog een lekker flesje ruik die mij doet denken aan de reclame met de walgelijk mooie Charlize Theron. En waarmee ik met plezier een dagje zou willen ruilen. Van lichaam dan hè, mijn brein blijft bij mij :mrgreen:

Hoogtepuntje van de kids was echter de dag ervoor. Moederdag zwemmen. Ja…echt… Zaterdagochtend, met net 1 kop koffie achter de kiezen begaf ik mij samen met de kids naar het zwembad en helaas voor mij waren de Charlize-lichamen niet in de aanbieding die ochtend :oops:

Ik paste nog wel in mijn oude wedstrijdbadpak (dat dan weer wel, maar lycra is erg vergevingsgezind) uit de tijd dat ikzelf nog 2 dagen per week langs het bad stond (en er in lag). En met een trotse blik in hun ogen werd ik meegetroond het zwembad in. Mijn kids vinden mij namelijk een held. Want mama heeft 11 diploma’s…. Je hoort ze dan op zo’n dag ook een aantal keren hardop uitroepen: echt waar hoor, mijn mama heeft ELLUF diploma’s. En ze is zwemjuf!

En dan sta ik daar en probeer ik mezelf (met mijn niet Charlize-lichaam) te verstoppen achter het dichtsbijzijnde turfje wat blauwbekkend en met grote ogen het verhaal in zich opneemt.

Ze vergeten voor het gemak dan wel even te vermelden dat van die elluf diploma’s er 1 dubbel is (A via schoolzwemmen en ook via vereniging), er 6 brevetten bijzitten (reddingszwemmen) en 2 diploma’s om les te mogen geven.

Maar dat is ruim 20 jaar geleden! En helaas moet ik bekennen dat de grootste reden dat ik vandaag de dag zo mooi blijf drijven meer te maken heeft met een niet nader te badmeesternoemen zwembandje op een niet nader te noemen plek, dan mijn enorme zwemkunsten.

Maar goed, zelfs dat is nog niet eens het ergst op zo’n dag (ik vind het best leuk om als held te worden gezien door mijn kids). Het aller ALLER ergst op zo’n dag is dat je samen met je kind les krijgt van een badmeester die 20 jaar geleden nog één van jouw leerlingen was. Ik bedoel maar…

Om af te sluiten nog 2 vragen:

 1. Wat heb jij gedaan met Moederdag?
 2. Wie heeft er met zijn fikken aan het lenteknopje gezeten?!
 1. Barbara Said on 13 mei 2010,

  Ik denk juist dat dat lenteknopje te goed verstopt is zodat niemand er op kan drukken zodat het daadwerkelijk lente wordt.

  Hmmmm ik heb gekregen: badschuim, een schort, een ketting (zelf gemaakt uiteraard) een tekening, kusjes, een zelf opgedreunt gedichtje en de eer om (zoals dagelijks) te mogen koken :# Verder hebben we niet veel gedaan en wat geklungeld.

 2. Repel Said on 15 mei 2010,

  Elluf diploma’s is hartstikke goed! ik heb er maar 2 en ik heb watervrees. Ik ben niet zo van het zwemmen en neem daarom mijn petje diep voor je af.

  De buit is dus binnen, zie ik. Mijn buit was ook groot….heerlijk he, moederdag!

 3. Verouchka Said on 21 mei 2010,

  Ik mis in dit verhaal de zaterdagavond, die zo super geweldig was.
  Moederdag was weer heerlijk. Wat een verwennerij, echt genieten.

 4. MaBlog Said on 21 mei 2010,

  @Verouchka: Tja zaterdagavond….je bedoeld dat gewèèèldige feest? Ik heb het maar verdrongen ;-)