Aug
10

Heimwee naar de zomer – of niet?

Posted by Dutch Wool Diva

Twee jaar geleden rond deze tijd zaten we in het zonovergoten Spanje. We genoten van het verse stokbrood s-ochtends enĀ  zwempartijen in de middag.

We waren dankbaar voor de airco op het heetste moment van de dag en s-avonds zaten we urenlang buiten op het terrasje voor de bungalow te genieten met sangria (en bier voor manlief).

Vorig jaar was ik nog zo druk met het opbouwen van mijn bedrijf dat ik de hele zomer gemist heb. Serieus..ik kan me er niets van herinneren. En zelfs op dit blog vind ik er niets van terug. De maanden juli en augustus bestaan gewoon niet =-O

Deze zomer? Die wil ik, qua weer, het liefst snel vergeten. Het zwembad is welgeteld 2 keer gebruikt en is inmiddels zo groen van de algen dat je er niet eens meer in zou willen, laat staan vrijwillig.

Toch is deze zomer helemaal niet slecht geweest, en zeker wat betreft Dutch Wool Diva niet :-D. Om me heen zie ik steeds vaker mensen naar de breinaalden of haaknaalden grijpen. “Handgemaakt” is het nieuwe “zwart” lijkt het wel. Maar ik heb niet het gevoel dat het een “rage” is die ieder moment kan verdwijnen.

Volgens mij is het meer dat men er nu zonder schaamte voor uit komt dat handwerken leuk is. We durven eindelijk kleur te bekennen zonder bang te zijn als ‘mutsig’ of ‘raar’ bestempeld te worden.

Dus mijn zomer dit jaar? TOP!

En de zon? Als die voorbij komt pak ik hem mee als het kan. Bij voorkeur met een breiwerkje in mijn handen ;-)

image

  1. Mijke Said on 10 Aug 2011,

    Inderdaad, er zijn steeds meer mensen aan het breien en het haken en wat je zegt: het komt daardoor ook steeds meer uit de hoek van ‘oubollig’ en ‘bedoeld voor oudere mensen’. Niet dat oudere mensen niet mogen handwerken (graag zelfs), maar het is leuk te zien dat het gezelschap van handwerkers steeds diverser (en groter) begint te worden. Mij interesseert het niet zo wat mensen er van vinden dat ik van breien hou; ik blijf het stomweg een heerlijke bezigheid vinden.