jul
06

Tour de Fleece

Posted by Dutch Wool Diva

Tour de Fleece 2011Afgelopen zaterdag begon de Tour de Fleece op Ravelry weer. Geïnspireerd door de Tour de France kruipen duizenden (ja echt waar) mensen over de hele wereld ieder jaar achter het spinnewiel of pakken ze een spintol om kilometers garen te maken. Het concept is heel simpel eigenlijk: zij laten de wielen draaien, wij laten de wielen draaien! Iedere dag spinnen we een stukje (al is het maar een meter) behalve op de rustdagen (11 en 18 juli) net als bij de echte Tour!

Vorig jaar was de eerste keer dat ik meedeed, dus ik plaatste een oproepje bij de Dutch Spinners op Ravelry om te kijken of er nog meer mensen meededen hier in Nederland. Nou dat heb ik geweten! Er was zelfs zoveel animo dat we uiteindelijk ons eigen team oprichtten. Team Maillot Orange!

We hadden heel veel lol en maakten samen de mooiste draadjes. Het was een geweldige ervaring om te weten dat terwijl jij achter je spinnewiel of spintol zat er ergens in het land nog iemand aan het spinnen was. Er werd vollop ge-OHHHt en ge-AHHHt bij de foto’s die werden geshowd van de wolletjes in wording of de strengen die van de klos afkwamen.

Ook dit jaar doet Team Maillot Orange weer mee. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een flink peloton van ca. 55 rijders. Jong en oud (maar jong van geest), vrouw én man (jawel). Een heerlijk team hebben we weer!

Even een kleine inpressie van wat er deze dagen van mijn wiel (en tol) is afgekomen. Nog niet zo heel veel ivm de voorbereidingen voor de streekmarkt a.s. in buurtdorp Duiven, maar goed het zijn toch weer wat meters! En misschien dat ik nou eindelijk voldoende van die Shetland vacht wegspin om een lekker vest voor van de winter mee te maken. Ach, de plannen die ik heb ;-)

 TDF0206_5 Day2  Day3

Op de laatste foto zie je ook meteen het project waar ik op dit moment heel druk mee ben. Spintollen voor kinderen! Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen :lol:

 Spindles4

Zijn het geen schatjes? En echt niet alleen voor kinderen….

Ik liet ze van de week via twitter & Ravelry zien en prompt kreeg ik mailtjes van een aantal spinners of ze er 1 konden kopen! Ik bedoel maar, we hebben het hier over VOLWASSENEN! Maar ik snap het ergens wel….ik kan niet wachten tot ik tijd heb om er één voor mezelf te maken! :mrgreen: Maar ik zal moeten wachten (net als die anderen) want deze gaan zaterdag mee naar de Streekmarkt De Liemers. Eens kijken of ik nog een paar kids gelukkig kan maken en het spinnen kan bijbrengen.

Volgende week is het vakantie en dan heb ik eindelijk de tijd om er meer te maken. Natuurlijk kun je ze dan ook in de shop vinden. Voor € 12,50 (excl. verzendkosten) heb je een unieke en prachtig handgeschilderde spintol! Leuk als kadootje om weg te geven…..of natuurlijk voor jezelf :-)

Comments are closed.